Blog

Zárórendezvény

Elérkezett a projektzárás ideje. Értékelve e gyors projekt végrehajtását megállapíthatjuk, hogy sikeres volt a projekt végrehajtása. 15 különböző XOO-ellenes fágot izoláltunk és jellemeztünk, melyek alkalmasak arra, hogy egy növényvédő szer hatóanyagai legyenek. A projektzáró rendezvényre 2017.04.28.-án kerül sor. Az alábbiakban látható a meghívó és a program.

It is time to close the project. We can summarize that this priject was successful: We isolated and characterized 15 phages suitable for being the effective component of a pesticide. The closing ceremony will take place at 28.04.2017. Please find its program below.

meghivo

Advertisements

Mintavételezés az IRRI-nél

Az Enviroinvest Zrt részéről Dr. Kovács Tamás, míg a projektpartner részéről Dr. Rákhely Gábor augusztusban a Fülöp-szigeteken található Los Banosba utazott, ahol a világ legnagyobb nemzetközi rizskutató intézete, az IRRI (International Rice Research Institute) található. Az IRRI képviselővel hosszútávú kapcsolat kiépítésében egyeztek meg. Ennek első lépéseként az IRRI két ütemben összesen 40 XOO fertőzött rizsmintát küld az importengedély megszerzése után az Enviroinvest Zrt pécsi kutatóintézetébe. A fertőzött rizsmintákból XOO-ellenes bakteriofágokat fogunk izolálni.

irri-logoscreenshot-2016-09-12-20-39-20

Mintavételezési lehetőség keresése

This is the excerpt for your very first post.

Megkíséreltük felvenni a kapcsolatot egy kínai egyetemmel, azonban sajnos a következő mintavételezési lehetőséget 2017 márciusában tudnák biztosítani, ami a projektet ellehetetlenítené. Továbbá felkerestünk egy indiai egyetemet is, akik szerint gyors mintavételezésre Indiában nincs lehetőség, tekintettel a minták kivitelezésének hosszú engedélyezési folyamatára. Javaslatukra felkerestük a Fülöp-szigeteken található IRRI-t (International Rice Research Institute), ahol jó eséllyel lehetőségünk fog nyílni mintavételezésre.